Версия для слабовидящих

ДС - ЖМ 9:00 -18:00

Қабылдау комиссиясы + 7 (7142) 28-02-60

Ректорат + 7 (7142) 28-01-59

Open menu

МУКАШЕВА ТАРБИЕ КАБАТАЕВНА

Білім

1980-1983жж. – Қостанай механико-технологиялық техникумы Мамандығы: астықты және оны қайта өңдеу өнімдерін сақтау" Біліктілігі: Техник-технолог

2001-2004 жж. - Қостанай мемлекеттік университеті.А. Байтұрсынова, "Ауыл шаруашылығы өнімдерін стандарттау және сертификаттау" мамандығы бойынша. Мак шешімімен оған сарапшы-аудитор біліктілігі берілді.

  • - 06.02.04 – Жеке зоотехния, мал шаруашылығы өнімдерін өндіру технологиясы, ауыл шаруашылығы ғылымдарының кандидаты мамандығы бойынша "Орал мемлекеттік ветеринариялық медицина академиясы" ФМУ ВПО, (Троицк қ.)  

2009 жылғы сәуірде Ресей Федерациясы Білім және ғылым министрлігінің Жоғары аттестаттау комиссиясы 03.04.09 ж. № 081345 ДКН нөмірі бойынша ғылым кандидаты дипломын берді.

2011 жылдың наурыз айында-Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің аттестаттау және қадағалау комитеті ЖА 31.03.11 ж. № 0000311 нөмірімен ғылым кандидаты дипломын берді.

Академиялық жұмыс тәжірибесі

2004 – 2005 - ҚИНЭУ Агротехнология факультетінің аға зертханашысы

  • - "Стандарттау, метрология және сертификаттау" кафедрасының оқытушысы

2009-2010 - "Стандарттау, метрология және сертификаттау" кафедрасының аға оқытушысы

2010-2011- "Стандарттау, метрология және сертификаттау" кафедрасы доцентінің міндетін атқарушы

2012 - 2013 ҚР Білім және ғылым кәсіподақ комитетінің төрағасы.

2012 -2018 - "Стандарттау және тағам технология" кафедрасының доценті

2014 -2018  деканның оқу және тәрбие жұмысы жөніндегі орынбасары, инженерлік-технологиялық факультеттің оқу-әдістемелік кеңесінің басшысы.

2018-2020  ҚИНЭУ "инженерлік-технологиялық факультеті" уақытша деканың жұмысын атқарушысы

2020-2021 – сеньор-"Стандарттау және тамақ технологиялары" кафедрасының лекторы, ҚИНЭУ "инженерлік-технологиялық факультетінің" деканы

09.2021 – 09. 2023 "Стандарттау және тамақ технологиялары" кафедрасының қауымдастырылған профессоры, ҚИНЭУ "инженерлік-технологиялық факультетінің" деканы

09.2023 бастап "стандарттау және тамақ технологиялары" кафедрасының қауымдастырылған профессоры

Академиялық емес жұмыс тәжірибесі

1999-2003 жж-ҚР АШМ РТУ тұқым инспекторы

Оқытылатын пәндер 

Сапа жүйесі, Сапа аудиті, Мамандыққа кіріспе, Нан және нан-тоқаш өнімдерін өндіруді ұйымдастыру және технологиясы

Марапаттар мен жетістіктер

Халықаралық аграрлық білім академиясының корреспондент-мүшесі, Мәскеу, 2016 ж.

2017 ж. - Қазақстан Республикасы Білім және ғылым Министрлігінің құрмет грамотасы

2018 г. - Студент жастарды тәрбиелеудегі жемісті қызметі, кәсібилігі үшін Қостанай қаласы әкімінің Құрмет грамотасы.

2019 ж. - Қазақстан Республикасы Білім және ғылым Министрлігінің құрмет грамотасы

Тағылымдамалар және академиялық ұтқырлық

  1. "Оқу процесіне е-Learning құралдарын енгізу тәжірибесі" Халықаралық онлайн семинары, Қырғыз Республикасы, кмюи Ақпараттық технологиялар бөлімі, 2016
  2. Семинар-ҚР Ауыл шаруашылығы министрлігі, агрокомпетенциялар орталығы - "майлы дақылдарды өндіру кезіндегі климаттық және экономикалық өзгерістерге бейімделу", "богардағы майлы дақылдар (күнбағыс, мақсары, рапс, зығыр)" бағыты бойынша, Қостанай, 2016
  3. Семинар-ҚР Ауыл шаруашылығы министрлігі, агрокомпетенциялар орталығы - " астық, жемшөп, майлы дақылдар "бағыты бойынша" жоғары сапа мен өнім санын қамтамасыз ету үшін дәнді, майлы және жемшөп дақылдарын өсірудің тиімді жинақтаушы технологиялары", Қостанай, 2017 жылғы 20-22 маусым аралығында
  4. 2022-2023 оқу жылы "ИНТУИТ" Ұлттық ашық университетінің платформасында курстар бойынша сертификаттар ала отырып оқыту
  5. 2020 жылғы жоғары политехникалық колледж базасында өткізілетін республикалық ғылыми-практикалық конференцияға төраға ретінде қатысу.
  6. 2021 жылғы 24 ақпанда ҚИНЭУ кәсіпкерлік колледжінің базасында өткізілетін республикалық ғылыми-практикалық конференцияда қазылар алқасы ретінде жұмысқа қатысу.
  7. МААО, Горки, БГСХА-2023 "Азық-түлік қауіпсіздігі мәселелері" (ERFS2023) халықаралық ғылыми-практикалық конференциясына қатысу

Ғылыми еңбектер тізімі

  1. Мукашева Т.К. Личностно ориентированный подход при организации самостоятельной работы студентов -Труды 2-го Республиканского Форума педагогов-новаторов на тему: «Современное образование в глобальной конкурентной среде»,Южно-Казахстанский государственный университет им. М.Ауэзова,г.Шымкент,2013  том2
  2. «Технология выпечки хлеба для лиц, страдающих сахарным диабетом»- Актуальные проблемы современной науки: материалы мультидисциплинарной научнопрактической конференции / Под редакцией профессора Насретдинова И.Т. – Казань: Издво «Печать-сервис XXI век», 2016 - стр.62
  3. Взаимосвязь молочной продуктивности, живой массы и поведения коровМеждународная научная конференция- Naukowa prestrzen EUROPY, Прага-2014 -  cтр.89-92
  4. Технология производства и подтверждение соответствия кондитерских изделий (ирис) с использование отливочного агрегата в условиях «Баян-Сулу»VIIЕвразийский экономический форум молодежи «Продовольственная безопасность» Тезисы работ финалистов Международного конкурса научно-исследовательских проектов молодых ученых и студентов. Екатеринбург, 2016г. С. 52-55.
  5. Journal of Engieerihg and Applied Sciences 11 (Special Issue 1): 2955-2961, 2016 ISSN: 1816-949X© Medwell Journal, 2016 (Scopus)
  6. «Экспертиза качества пралиновых конфет» - Материалы научно-практической конференции «Стратегия 2050» - путь к стабильной экономике, политике и обществу/ ГУ «Управление внутренней политики акимата костанайской области»оф «Гражданский Альянс Костанайской области «ГРИН», ISBN978-601-80573-9-7, ,Костанай, 2016. – С323-327
  7. Практико-ориентировуанное обучение студентов в Костанайском инженерно-экономическом университете им. М.Дулатова в условиях модернизации системы высшего образования- Материалы IV Международной научно-методической конференции 15-16 ноября 2018 года, Могилев, 2018 с.193-196
  8. Практико-ориентированное обучение студентов в Костанайском инженерно-экономическом университете им. М. Дулатова в условиях модернизации системы высшего образования. Материалы IV Международной научно-методической конференции 15-16 Могилев, ноябрь 2018 г. с.193-196.
  9. МукашеваТ.К. Selektion of the Mashing Mode in Preparation of Beer Wort with Use of Triticale  Malt  - Journal of Engineering and  Applied Spiences 13 (Special Issue 8): 6446-6450,2018 ISSN:1816-949X © Medwell Journals,2018, (scopus, web of science).
  10. «Непрерывное образование-основа развития личности в современном обществе» Материалы региональной научно -практичесой конференции«духовная модернизация как ключевой факторразвития казахстана в условиях четвертой промышленной революции» / ГУ «Управление внутренней политики акимата костанайской области»оф «Гражданский Альянс Костанайской области «ГРИН»,ISBN978-601-336-514-5, ,Костанай, 2019. – С 241-242
  11. «К вопросу хранения пищевой продукции» -Научный журнал «Механика и технологии», 2019, №1, ISSN 2308-9865 г. Тараз,2019 с 75-81
  12. «Способ производства хлебобулочных изделий лечебно-профилактического назначения» - Научный журнал «Механика и технологии», 2019, №2 , ISSN 2308-9865 г. Тараз,2019
  13. Патент на полезную модель №25140  от 19.06.2019 "Состав для приготовления диетического печенья из чечевично-овсяной муки"
  14. Патент на полезную модель №4244 от 29.01.2019 "Способ производства хлебобулочных изделий"
  15. «Безопасность исследуемых образцов нута» - Наука научно производственный журнал,Костанайский инженерно-экономический университет им.М.Дулатова ISBN  1684-9310 – г. Костанай, №4, 2021. Стр.11-14
  16. «Технология приемки и оценка качества чечевицы» - Наука научно производственный журнал,Костанайский инженерно-экономический университет им.М.Дулатова ISBN  1684-9310 – г. Костанай, №4, 2021. Стр.17-20
  17. «Технология подработки и определение показателей  качества льна» - Наука научно производственный журнал,Костанайский инженерно-экономический университет им.М.Дулатова ISBN  1684-9310 – г. Костанай, №2 2021.стр. 74-77
  18. Экспериментальные исследования зерна ячменя «Байшешек», обработанного ион-озонной смесью Journal of Engineering and  Applied Spiences 13 (scopus, web of science).ISBN21790302 Journals,2020 vol 17
  19. Определение показателей качества чечевицы -Наука научно производственный журнал, Костанайский инженерно-экономический университет им.М.Дулатова ISBN1684-9310 – г. Костанай, №4, 2022. Стр.4-7
  20. Проблемы продовольственной безопасности: материалы Международной научно-практической конференции: в 2 ч. Ч. 1 /редкол.: В. В. Великанов (гл. ред.) [и др.]. – Горки: БГСХА Цифровизация технологических процессов в растениеводстве стр.119-126  2023. – 282 с. ISBN987-985-882-377-1.
  21. «Оценка качества печенья с добавлением порошка брокколи» - Наука научно производственный журнал,Костанайский инженерно-экономический университет им.М.Дулатова ISBN  1684-9310 – г. Костанай, №2 2023 Стр.4-7.
  22. «Влияние овощных порошков на химический состав исследуемых образцов печенья» - Наука научно производственный журнал,Костанайский инженерно-экономический университет им.М.Дулатова ISBN  1684-9310 – г. Костанай, №2 2023 Стр.4-7.

Байланыс

Телефон: +7 (702) 862944

Электрондық пошта: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.

Комментарии

Пікір

Студенттердің пікірі

Масшанова Айым | Көлік және сервис кафедрасы
Масшанова Айым Көлік және сервис кафедрасы
Есиркепов Тимур | Көлік және сервис каферасы
Есиркепов Тимур Көлік және сервис каферасы
Толегенова Жасмин | Көлік және сервис кафедрасы
Толегенова Жасмин Көлік және сервис кафедрасы
Болат Жалгас |  Әлеуметтік-экономикалық  пәндер кафедрасы
Болат Жалгас Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Масько Виктория |  Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Масько Виктория Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Даулетназарова Аружан | Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Даулетназарова Аружан Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Салимжан Ерсултан | Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Салимжан Ерсултан Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Яркова Евгения | Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Яркова Евгения Әлеуметтік-экономикалық пәндер кафедрасы
Набиева Мадинабону | Стандартизация және тағам технологиясы кафедрасы
Набиева Мадинабону Стандартизация және тағам технологиясы кафедрасы