Стандарттау және тағам технологиялары кафедрасы
Тарихы
Стандарттау және тағам технологиялары кафедрасы М.Дулатов атындағы Қостанай инженерлік-экономикалық университетінің құрылымды бөлігі болып табылады.
Кафедрадағы ғылыми дәрежесі бар мұғалімдер 68,5 пайызды құрайды, орташа жас – 45 жас. Кафедрада ауыл шаруашылығы ғылымдарының 1 докторы және 7 кандидаты, химия ғылымдарының 1 кандидаты мен 4 магистр қызмет етеді. Кафедраның жұмысын М.Дулатов атындағы ҚИнЭУ инженерлік-технологиялық факультетінің Кеңесі басқарады. Білім беру тілі – мемлекеттік және орыс тілі.
Арнайы пәндер бойынша сабақ беретін ұстаздардың қажетті базалық білімі, педагогикалық және практикалық жұмыс тәжірибелері бар. Стандарттау және тағам технологиялары кафедрасы университеттің негізгі білім-ғылыми және құрылымды бөлімдері ретінде келесі білім беру бағдарламалары бойынша мамандар дайындайды:
6В08127 «Агрономия»
Экологиялық егін шаруашылығы
Агроландшафтты дизайн
Агробизнес ( УрГАУ (Ресей) бірлескен екі дипломды жүйе)
6В07213 «Өңдеу өндірістерінің технологиясы»
Дақылды сақтау және қайта өңдеу технологиясы
Кондитерлік өндіріс технологиясы
6В07514 «Стандарттау және сертификаттау»
Ауыл шаруашылығы өнімін стандарттау и сертификаттау
Өңдеу өндірістерін стандарттау және сертификаттау
Жоғарыда аталған мамандықтарға арналған Қазақстан Республикасының білім және ғылым министрлігі бұйрығымен бекітілген лицензиялар бар.
5В080100 «Агрономия», 5В073200 «Стандарттау және сертификаттау» секілді жалпы пәндер НААР-да аккредитация өткен.
Аталмыш мамандықтарды ашу қажеттілігі облыста ауыл шаруашылығы саласында интенсивтік технологияларды оқуда, саланы әртараптандырудың мемлекеттік бағдарламалары, әлеуметтік дәнді дақылдар өсіру, органикалық және экологиялық егін шаруашылығы, дақылды сақтау және қайта өңдеу, кондитерлік өндірістің технологиясы, функционалдық және диетикалық азық түлік өндірісінің технологиясын құру, техникалық басқару секілді қызметтерге білікті мамандар қажет болғандықтан пайда болды.
Серіктестік
Кафедра тығыз тұрғыда«Северо-Западный НПЦ сельского хозяйства» (Заречный), Научно-исследовательский институт сельского хозяйства, (Заречный),ЖШС «Иволга Холдинг», ЖШС «Baltic Control», АҚ «Баян-Сулу», ТК-44 «Технолог», Аккредитованная испытательная лаборатория ТОО «АльянсКом», АО ПК «Кустанайский мукомольный завод», «Костанайское областное территориальное управление по земельным ресурсам», Қарабалық ауданының ЖШС «Ак-Бидай-Агро», РГКП «Карабалыкская СХОС», Костанай қалалық «Агроэксперт» ЖШС, Қостанай қаласының «Асалия» ЖШС және тағы басқа ұйымдармен байланыста.
Серіктестік барысында сәйкес келісімшарттармен бекітілген біріккен оқу өндірістік қызмет жүзеге асады.
Мақсат
Стандарттау және тағам технологияларының кафедрасы білім сапасын жақсарту бойынша келесі мақсаттар қояды:
Классикалық білім беру құндылықтарын сақтай отырып ауылшаруашылығы ғылымдары саласына нәтижелі инновациялар енгізе алатын, фундаментальды білімі бар жоғары білікті мамандарды дайындау;
Мамандарды тәжірибелі-зерттеу жұмысына, тәжірибелер жүргізуге, есептеу, бақылау, зерттеу нәтижелерін және ғылыми жұмыстарды ауыл шаруашылығы өндірісіне енгізе білуге дайындау;
Стандарттау және тағам технологиялары кафедрасы өз қызметінде білім берудің заманауи технологиялары арқылы жоғары сапалы білім беруді қамтамасыз ету, алыс және жақын шетел жоғарғы оқу орындарымен халықаралық қарым қатынасты дамытуға тырысады.
Біздің байланыстарымыз:
Мекен-жайы: Қостанай қаласы, Чернышевский көшесі, 59 (А корпусы), 104А ауд.
Телефон: +7 (775) 571 61 33
e-mail: Бұл электронды пошта мекен-жайы спам-боттардан қорғалған. Көру үшін сіздің браузеріңізде JavaScript қосулы тұруы тиіс.
Кафедраның жұмыс режимі:
Дс.- Жм.: 8.30-17.30.
Түскі ас: 13.00-14.00.
Білім алушыларды қабылдау уақыты:
Дс.: 16.00 -17.00
Сәр.: 16.00 - 17.00
Жм.: 16.00 - 17.00